четвер, 20 травня 2021 р.

Нарада-семінар для директорів інклюзивно-ресурсних центрів

19 травня 2021 р. в онлайн режимі ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти Донецького обласного ІППО була проведена  нарада-семінар для директорів інклюзивно-ресурсних центрів Донецької області «Інклюзивне навчання: інновації у нормативному та методичному забезпеченні процесу».  

Під час наради-семінару були розглянуті питання подальшого вдосконалення роботи ІРЦ, інновацій у створенні інклюзивного простору та використання педагогами психолого-педагогічного скаффолдингу дітей з ООП в закладах освіти, що впроваджують інклюзію. Були окреслені основні напрямки роботи з батьками дітей з ООП, основних замовників інклюзивного навчання.

Окрему увагу було зосереджено на тому, що інклюзивно-ресурсний центр в своїй діяльності має керуватися такими принципами, як повага та сприйняття індивідуальних особливостей дітей, дотримання найкращих інтересів дитини, недопущення дискримінації та порушення прав дитини, конфіденційності, доступності освітніх послуг з раннього віку, міжвідомчій співпраці. Професійна етика для педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів є надзвичайно важливою при роботі з дітьми, їхніми батьками, колегами, закладами та установами.


Практичним досвідом вдосконалення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів, підвищення якості надання послуг дітям з особливими освітніми потребами, психолого-педагогічної оцінки та супроводу поділилися Сабардак О.В., директор КУ«Інклюзивно-ресурсний центр Слов’янської міської ради Донецької області та Лисенко Л.М., директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Мар’їнського району Донецької області.



Немає коментарів:

Дописати коментар