пʼятниця, 24 червня 2022 р.

Фахівці РЦПІО ДОНОБЛІППО пройшли навчання для практичних психологів-тренерів

Завідувач РЦПІО Коваль Аліна та методист РЦПІО Мельникова Анжеліка пройшли навчання для практичних психологів-тренерів, з надання психологічної допомоги дітям, які зазнали психотравмуючих дій за підтримки БФ LUMOS та спільно з Міністерством освіти і науки України.

Міністерство освіти і науки України за підтримки Lumоs Foundation (Великобританія) з 13 по 16 червня провели другий навчальний курс для викладачів курсів підвищення кваліфікації закладів післядипломної педагогічної освіти, які потім висвітлюватимуть на курсах тему "Надання психологічної допомоги дітям, які зазнали психотравмуючих дій". В другій групі навчалися викладачі - практичні психологи центрів психології та ресурсних центрів підтримки інклюзивної освіти.

Викладачем стала Любов Лоріашвілі, національний тренер України, сертифікований тренер ГО «Міжнародний центр розвитку та лідерства».

Викладання базується на розумінні, що не тільки діти потребують психологічної підтримки. Такої підтримки потребує кожен вчитель, який працює в закладі освіти. Викладачеві необхідно володіти необхідними знаннями про поведінкові моделі, стрес, реакції на стрес у дитини, а також інструментами та практиками первинної підтримки дітей.

Це продовження співпраці з Lumos Foundation, оскільки у 2020-2021 році було проведено навчання 26 національних тренерів, представників закладів післядипломної педагогічної освіти з кожного регіону України на тему "Інклюзивна освіта".


Немає коментарів:

Дописати коментар