пʼятниця, 22 липня 2022 р.

Як пройти комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи? Інформація для батьків з Донецької області

 

Як пройти комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи? Інформація для батьків з Донецької області

 Відповідно до листа МОН № 1/3710-22 від 28.03.22 року «Про роботу інклюзивно-ресурсних центрів та організацію освітнього процесу для осіб з особливими освітніми потребами у період воєнного стану».  У зв’язку з російською військовою агресією, бойовими діями на території України та виникненню обставин, що становлять загрозу життю та здоров’ю мирних громадян рекомендуємо організовувати роботу ІРЦ у залежності від конкретної ситуації на тій території, де вони розміщені.

На території Донецької області, у період воєнного стану заклади освіти та установи працюють в дистанційному форматі. ІРЦ Донецької області також працюють в дистанційному форматі.

Як пройти комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи?

1.               Комплексна психолого-педагогічна оцінка розвитку, проводиться фахівцями ІРЦ  тільки в очному форматі. Тому, батькам (одному з батьків) або інших законних представників особи з особливими освітніми потребами, необхідно звернутись до ІРЦ, які знаходяться в безпечному місті та працюють в очному форматі.

2.               Перед проведенням комплексної оцінки керівник (директор) інклюзивно-ресурсного центру або уповноважені ним працівники проводять первинний прийом заявників, визначають час, місце та дату проведення комплексної оцінки та встановлюють наявність у них таких документів:

документи, що посвідчують особу заявників;

свідоцтво про народження дитини;

інші документів, що посвідчують особу, якій проводитиметься комплексна оцінка.

У період воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану (особливого періоду) можуть надаватися копії документів, що посвідчують особу дитини, особу батьків (інших законних представників) дитини, повнолітньої особи, свідоцтва про народження дитини або пред’являтися документи з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

3. У період воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану (особливого періоду) для дітей, які переїхали на тимчасове місце проживання, комплексна оцінка проводиться протягом тижня з моменту подання звернення (заяви).

4. У разі, якщо під час воєнного стану висновок, що надавався ІРЦ до введення воєнного стану було втрачено, батьки (інші законні представники) особи з ООП можуть отримати копію висновку на порталі АС «ІРЦ» (https://ircenter.gov.ua/) або у відповідному мобільному додатку. Якщо самостійно отримати копію висновку не можливо, батьки (інші законні представники) особи з ООП можуть звернутися до ІРЦ за місцем тимчасового проживання особи, отримати копію висновку за допомогою фахівців ІРЦ або провести первинну (повторну) комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи.

5. Заклад освіти, де буде навчатись дитина, обирають батьки самостійно, на підставі заяви одного з батьків (інших законних представників) особи з ООП та висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, що надається ІРЦ, керівник закладу освіти утворює інклюзивний клас (групу) та організовує інклюзивне навчання з урахуванням рівня підтримки, рекомендованого ІРЦ.

Отже, батькам (або особам, які їх замінюють) дітей, яким необхідно отримати первинний висновок про комплексну оцінку, необхідно, виїхати на тимчасове місце проживання, звернутись до ІРЦ, який знаходиться на цій території, щодо проведення первинної (повторної) комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку особи.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар