середа, 24 серпня 2022 р.

Ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти проведено секцію для педагогічної спільноти закладів освіти, які опікуються дітьми з особливими освітніми потребами за темою «Інклюзія в умовах воєнного стану».

23.08.2022 року в рамках VIII Конгресу освітян «Нова українська школа на Донеччині: пята сходинка, безпека та інновації» було організовано проведення у форматі онлайн секції за вектором «Інклюзія в умовах воєнного стану».

Секція зібрала близько 160 осіб: керівників і педагогів закладів освіти, які впроваджують інклюзивне навчання, керівників та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів Донеччини, представників управлінь (департаментів) освіти. Учасникам були представлені методичні напрацювання фахівців Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Донецького ОБЛІППО щодо організації інклюзивного навчання з урахуванням воєнного стану, а також презентовано досвід дистанційного навчання у закладах освіти та інклюзивно-ресурсних центрах Донецької області.

IiWfVMV

Досвідом ділилися Тетяна ЛУКЬЯН, директорка КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Добропільської міської ради Донецької області; Маргарита СИЩЕНКО, заступниця директора з навчально-виховної роботи, учителька історії, та Олена ПАРАМОНОВА, асистентка вчителя КЗЗСО № 2 Добропільської міської ради; Любов ПАТЕНКО, фахівчиня КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Добропільської міської ради Донецької області; Юлія ЗАКІРОВА, в. о. директора КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Мирноградської міської ради Донецької області.

zaqe3um

Наприкінці зустрічі спікери та учасники заходу дійшли висновку, що важливим є включення дітей з особливими освітніми потребами в освітній простір шляхом забезпечення організації системного кваліфікованого супроводу, надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг в умовах воєнного стану з метою отримання якісної та доступної освіти.

Покликання на матеріали − https://cutt.ly/jXSLJMD

Покликання на відеотрансляцію - https://youtu.be/DatNR5VEbsg

vjRXDyA

https://ippo.dn.ua/novyny-afisha/novyny/2022/rozpochato-robotu-viii-kongresu-osvityan-nova-ukrajinska-shkola-na-donechchini-p-yata-skhodinka-innovatsiji-ta-bezpeka-v-umovakh-voennogo-stanu



Немає коментарів:

Дописати коментар