середа, 12 жовтня 2022 р.

Ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти розпочато роботу онлайн студії “Освіта для всіх: практика інклюзії”

12 жовтня 2022 року фахівцями Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти розпочато роботу онлайн студії “Освіта для всіх: практика інклюзії”.  Сьогодення, стресові ситуації  не сприяють  позитивному формуванню здорової дитини. В своєму розвитку вона немає часу чекати  поки мине період воєнного стану в країні та  настане мирне життя. Вона зростає, розвивається щодня!    Тому задача дорослих: педагогів, практичних психологів, батьків або осіб, які їх замінюють, створити умови для розвитку, полегшити процес адаптації до даної складної життєвої ситуації та попередити можливі ризики порушень у здоров’ї дитини.   На першому занятті розглянули тему “Підтримка в освітньому процесі дітей з особливими освітніми потребами в умовах воєнного стану. Профілактика мовленнєвих порушень”. До заходу долучилися близько 150 педагогів Донеччини.

Метою заходу стало ознайомлення учасників з особливостями профілактики мовленнєвих порушень у дітей. Розглянули питання впливу стресу на мовлення дітей, а також як допомогти дитині стабілізувати свій стан після пережитого стресу так, щоб це не нашкодило її мовленню. Інформаційно-методичний блок був представлений методистами Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Галиною Скворцовою,  Мельниковою Анжелікою та завідувачем Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Донецького обласного ІППО Аліною Коваль.


Фахівці Комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр” Лиманської міської ради Донецької області Юлія Дзюба та Ніна Прончакова розкрили питання профілактики мовленнєвих порушень у дітей раннього та дошкільного віку, зупинилися на вікових періодах розвитку мовлення та запропонували для роботи анкету для батьків “Чи достатньо уваги ви приділяєте розвитку мовлення дитини”.

Цікавим та корисним досвідом роботи по подоланню   дислексії і дисграфії у дітей поділилася фахівець Комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр Миколаївської міської ради Краматорського району Донецької області” вчитель-логопед Наталія Букрєєва.

Учасники заходу отримали корисну інформацію та практичні рекомендації, які стануть у пригоді під час планування й організації роботи з дітьми.

Покликання:

блог ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти https://donrcpio.blogspot.com/

      YouTube-канал ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти «РЦПІО Донецький обласний ІППО»: https://www.youtube.com/channel/UCkOlQbPpwSVjlRwATPyl2hA/videos


Немає коментарів:

Дописати коментар