понеділок, 21 серпня 2023 р.

Відбувся ІІІ день ІХ Конгресу освітян «Код незламності освіти Донеччини» у дистанційному форматі

21.08.2023 року секція  «Освіта без бар'єрів: інклюзивні цінності в дії» зібрала 193 особи: керівників і педагогів закладів освіти, які впроваджують інклюзивне навчання, керівників та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів Донеччини, представників управлінь (департаментів) освіти.

Учасникам були представлені методичні напрацювання фахівців ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти щодо особливості роботи зі здобувачами освіти з особливими освітніми потребами та створення психологічного безпечного освітнього середовища в умовах воєнного стану,  також презентовано досвід роботи інклюзивно-ресурсних центрів Донецької області зі створення дорожньої карти дитини з особливими освітніми потребами раннього, дошкільного та шкільного віку в умовах воєнного стану.

Про стан інклюзивної освіти Донецької області розповіла Валентина Карпенко, в.о. начальника відділу інклюзивної освіти та соціального захисту дітей департаменту освіти і науки Донецької облдержадмінстрації.

Практичним досвідом ділилися Світлана Колеснікова, директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр Сіверської міської ради Бахмутського району Донецької області», Ольга Лисенко, в.о. директора  КУ "Інклюзивно-ресурсний центр" Вугледарської міської ради.


Наприкінці зустрічі спікери та учасники заходу дійшли висновку, що важливим є створення  психологічно безпечного освітнього середовища для здобувачів освіти (зокрема осіб з ООП) шляхом застосування  інформаційно-комунікативних і цифрових технологій з урахуванням категорії та типів труднощів дитини з ООП та рекомендацій інклюзивно-ресурсного центру, визначених у висновку про комплексну оцінку при проведенні уроків та корекційно-розвиткових занять  під час дистанційного навчання.

Матеріали для перегляду: https://drive.google.com/drive/folders/1C-P_FJZZcjX0hpGGyr9sYiBmMJgBBLwh?usp=sharing

Відеозапис заходу: YouTube-канал ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти "РЦПІО Донецький обласний ІППО": 

https://www.youtube.com/channel/UCkOlQbPpwSVjlRwATPyl2hA/videos


Немає коментарів:

Дописати коментар