пʼятниця, 8 вересня 2023 р.

Продовжується робота онлайн студії “Освіта для всіх. Практика інклюзії”

07 вересня 2023 року фахівцями Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти проведено шосте відкрите консультування онлайн студії «Освіта для всіх. Практика інклюзії» за темою «Створення сприятливого психолого-педагогічного середовища для освіти дітей із особливими освітніми потребами». Кількість зацікавлених учасників становила 323 особи.

Метою зустрічі стало актуальне на даний період часу (перші два тижня навчального року) питання, а саме, створення сприятливого психолого-педагогічного середовища для освіти дітей із особливими освітніми потребами в умовах дистанційного навчання.

Якість освіти дитини з ООП напряму залежить від правильно складеної ІПР, тому  що  це і є інструмент індивідуалізації навчання. Звернули увагу на основні напрями адаптацій та модифікацій освітнього середовища при складанні ІПР для дітей з особливими освітніми потребами під час дистанційного освітнього процесу. Поговорили про необхідність враховувати багатоманітності людини під час ефективного залучення та включення до освітнього процесу всіх його учасників, створюючи простір для розвитку в умовах дистанційного навчання.



Учасники заходу отримали корисну інформацію, яка стане у нагоді під час планування й організації роботи.

Покликання:

● YouTube-канал Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти «РЦПІО Донецький обласний ІППО»: https://www.youtube.com/channel/UCkOlQbPpwSVjlRwATPyl2hA/videos



Немає коментарів:

Дописати коментар