четвер, 25 квітня 2024 р.

Про роботу консультаційного пункту «Інформаційний марафон з питань підтримки особам з особливими освітніми потребами в освіті» (ІV зустріч)

Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти ДОІППО продовжив роботу «Інформаційного марафону  з питань підтримки осіб з ООП в освіті». 25 квітня 2024 року  відбулась ІV зустріч для керівників та педагогічних працівників закладів освіти всіх рівнів та підпорядкування. Методичну підтримку з питань навчання та виховання дітей з особливими потребами отримали більш ніж 190 педагогів нашої області.


Модератори заходу Аліна КОВАЛЬ та Галина СКВОРЦОВА разом з учасниками проаналізували труднощі, які виникають у педагогів при навчанні особи з особливими освітніми потребами на «дистанційці», в умовах воєнного стану. А саме: вплив психотравмуючих подій на всіх учасників освітнього процесу, технічні труднощі (наявність обладнання: планшет, ноутбук, комп'ютер; інтернет; світло; робоче місце тощо) як у педагога так і здобувачів освіти, обмеженість часу у батьків дитини на те, щоб бути поряд під час навчання, немає фізичного контакту вчитель-учень (ООП) для налагодження зорового контакту, роботи з дитиною «рука в руці» тощо, багато, багато іншого, що виходить із індивідуальності кожної родини.

Після ознайомлення учасників з основними методами та прийомами в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами в дистанційному форматі, були окреслені основні кроки у підтримці дітей з особливими освітніми потребами як  в закладах загальної середньої, так і дошкільної освіти.

      YouTube-канал ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти "РЦПІО Донецький обласний ІППО": https://www.youtube.com/channel/UCkOlQbPpwSVjlRwATPyl2hA/videos


Немає коментарів:

Дописати коментар