субота, 28 серпня 2021 р.

Освітяни Донеччини долучилися до роботи Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху»

19 серпня у м. Київ проходив Всеукраїнський серпневий форум «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху», присвячений 30-річчю Незалежності України. У межах форуму працювали профільні всеукраїнські стратегічні сесії в різних містах нашої держави.

До сесії «Школа для всіх, освіта – для мене», що проходила у м. Біла Церква долучилася Анжеліка Мельникова, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Локація розглядала питання інклюзії в п'яти секціях:

1.Базова компетентність учителя: що треба зробити, аби кожен учень отримав відповідну його потребам освіту.

2. Стратегія взаємодії інклюзивної та спеціальної освіти: яким чином забезпечити якісну освіту для кожної дитини з особливими потребами.

3. Інклюзивно-ресурсний центр: відкритий простір забезпечення рівного доступу до освіти дітей з особливими освітніми потребами.

4. Спеціальні класи: підходи до оновлення й забезпечення їх роботи.

5. Безбар'єрність в освіті: яким чином подолати бар'єри та забезпечити якісну освіту для кожного.

Учасники кожної секції обговорювали можливі перешкоди, які трапляються на шляху до забезпечення якісної освіти для дітей з особливими освітніми потребами, напрацьовували спільні ідеї щодо подолання цих проблем та перешкод.






 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар