субота, 28 серпня 2021 р.

VІІ Конгрес освітян Донеччини «Освітня реформа Донеччини: рухаємося вперед!»

 

26 серпня 2021р. в дистанційному форматі розпочав роботу VІІ Конгрес «Освітня реформа Донеччини: рухаємося вперед!». З вітальним словом до освітян звернулася Тетяна Сідашева, директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації.

Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти представив роботу методичної студії «Інклюзивна просвіта», яка об’єднала 279 представників з 46 територіальних громад Донеччини, які опікуються питаннями інклюзії в області: держслужбовців освітньої галузі, директорів закладів освіти та інклюзивно-ресурсних центрів, заступників директорів з навчально-виховної роботи, учителів-предметників та вчителів початкових класів, вихователів та вихователів-методистів, асистентів учителів та вихователів, музичних керівників, корекційних педагогів закладів освіти, фахівців інклюзивно-ресурсних центрів та центрів професійного розвитку педагогічних фахівців громад – з метою забезпечення професійного розвитку та підвищення професійної компетенції педагогів відповідно до основних напрямів державної політики впровадження інклюзивного навчання.


Під час роботи студії методистами ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти

Галиною Скворцовою, Галиною Сухарь, Анжелікою Мельниковою були висвітлені питання організації інклюзивного навчання на рівні закладу освіти. Окремо наголошено, що однією з важливих умов упровадження інклюзивного навчання у закладі освіти є організація професійного співробітництва, результатом якого має стати освітнє середовище, максимально сприятливе для різнобічного розвитку всіх осіб, у тому числі й осіб з особливими освітніми потребами.

Ознайомитися з перебігом роботи студії можна за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=5kV6rxioMbk

     

Другий день VІІ Конгресу освітян Донеччини, що проходив 27 серпня на базі комунального закладу «Покровський педагогічний коледж», охопив близько 260 учасників: керівників органів управління освітою рад територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій, керівників закладів освіти та центрів професійного розвитку педагогічних фахівців, педагогічних працівників, представників громадських організацій та засоби масової інформації.

Аліна КОВАЛЬ, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти презентувала тренінговий центр «Освіта для всіх: практика інклюзії», який було відкрито за підтримки ПРООН в Україні на базі Донецького обласного ІППО. 


Діалогова панель спікерів на пленарному засіданні передбачала виступи учасників Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху». Аліна КОВАЛЬ висвітлила тему «Школа для всіх, освіта – для мене».

Детальніше про перебіг роботи конгресу за покликанням.

І день: https://ippo.dn.ua/novyny-afisha/novyny/2021/rozpochato-robotu-vii-kongresu-osvityan-donechchini-osvitnya-reforma-donechchini-rukhaemosya-vpered

ІІ день: https://ippo.dn.ua/novyny-afisha/novyny/2021/vii-kongres-osvityan-donechchini-osvitnya-reforma-donechchini-rukhaemosya-vpered


Немає коментарів:

Дописати коментар