пʼятниця, 25 листопада 2022 р.

Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти продовжує роботу онлайн-студії «Освіта для всіх: практика інклюзії».

23 листопада 2022 року фахівці Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти провели п’яте заняття онлайн-студії «Освіта для всіх: практика інклюзії». На цьому занятті розглянули тему «Підтримка в освітньому процесі дітей з особливими освітніми потребами в умовах воєнного стану.  Профілактика гіподинамії в умовах дистанційного навчання»». 

Тема виявилась дуже актуально, зареєструвалось 216 педагогів Донецької області, але через нестабільне подання електропостачання до роботи долучилися близько  80 педагогів. Під час онлайн зустрічі, ми вели запис, тому в зручний час всі бажаючі можуть ознайомитися з матеріалами та практичні вправи щодо профілактики гіподинамії, які стануть корисними під час планування й організації дистанційної роботи.

Досягнення технічного прогресу роблять більш комфортним життя людини, проте мало хто замислюється, що зниження фізичної активності, зокрема, при дистанційному навчанні, негативно позначається на здоров’ї. Не обходить стороною ця проблема і дітей, особливо шкільного віку, які після занять (під час яких вони сидять) воліють провести вільний час вдома за комп’ютером, а не на вулиці. Тож під час заняття увагу було приділено таким питанням:

                Чому виникає гіподинамія? Її профілактика.

                Вплив рухової активності на психоемоційний стан

                Практичні вправи, які можна використовувати онлайн.

Інформаційно-методичний блок підготували завідувачка Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ДонОблІППО Аліна Коваль і методистки Галина Скворцова й Анжеліка Мельникова.



Пам’ятаємо, що рух – це життя і задача дорослих зробити так, щоб фізична активність стала частиною життя наших дітей.

Покликання:

                матеріали онлайн студії https://cutt.ly/LM4EFS3

                YouTube-канал Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти «РЦПІО Донецький обласний ІППО»: https://www.youtube.com/channel/UCkOlQbPpwSVjlRwATPyl2hA/videos

Немає коментарів:

Дописати коментар