середа, 9 листопада 2022 р.

Онлайн-студія «Освіта для всіх: практика інклюзії» продовжує свою роботу

09 листопада 2022 року фахівці Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти провели третє заняття онлайн-студії «Освіта для всіх: практика інклюзії». На цьому занятті розглянули тему «Підтримка в освітньому процесі дітей з особливими освітніми потребами в умовах воєнного стану. Профілактика порушень зору». До роботи долучилися близько 100 педагогів.

В цей складний період заклади освіти Донеччини навчають дітей в дистанційному форматі. А це означає, що велике навантаження йде на очі дитини та не забуваємо про дистрес (“поганий” стрес) і його наслідки, які можуть також впливати на зорову функцію людини. Тому сьогодні ми і приділили увагу питанням:

-        Як  впливають стресові події на зір дитини, які ризики можуть вплинути на зір, окреслили стратегії підтримки дітей в закладі освіти та вдома.

-        Чи можна якось зарадити проблемі?

-        Як вчасно розпізнати, чи є у дитини розлади зорової системи?

-        Як зберегти якісний зір і підтримати здоровий стан очей?

Інформаційно-методичний блок підготували завідувачка Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ДонОблІППО Аліна Коваль і методистки Галина Скворцова й Анжеліка Мельникова.

Піклування про зір з дитинства сприяє здоров’ю очей протягом всього життя. Тому на перший план виходить профілактика порушень зору.

Учасники заходу отримали корисну інформацію та практичні вправи, які стануть корисними під час планування й організації роботи  щодо уникнення перенавантаження на очі дітей від тривалого використання гаджетів під час дистанційного навчання та зменшення впливу стресових ситуацій, викликаних війною.

Покликання:

       матеріали заходу:  https://cutt.ly/bMqP8fQ




Немає коментарів:

Дописати коментар