понеділок, 27 лютого 2023 р.

Проведено семінар-нараду «Професійна компетентність педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів»

23 лютого 2023 року фахівці ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ДонОблІППО провели семінар-нараду для керівників ІРЦ Донецької області з метою ознайомлення з основними компетентностями педагогічних працівників у галузі інклюзивної освіти. До заходу долучилися 29 спеціалістів ІРЦ.

zk4ljiy

Інформаційно-методичний блок підготували завідувачка ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Аліна Коваль і методистки ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Галина Скворцова та Анжеліка Мельникова.

eWtwO43

Під час зустрічі фахівці РЦПІО:

  • ознайомили з трикомпонентною структурою інклюзивної компетентності педагогічного працівника;
  • охарактеризували «професійний педагогічний обов’язок»;
  • розглянули фактори формування психолого-педагогічної готовності педагогів до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами;
  • поінформували про розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2022 р. № 1163-р.

Забезпечення освітнього процесу кваліфікованими кадрами, наявність у педагогів готовності до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами відіграє важливу роль, тому що від цього залежить правильно спланована робота з підготовки закладу до реалізації інклюзивного процесу.

sNk4HKn

Керівники ІРЦ отримали необхідну інформацію та практичні рекомендації, які стануть у пригоді під час планування й організації роботи інклюзивно-ресурсних центрів.

Фотоматеріали.

Немає коментарів:

Дописати коментар