вівторок, 7 квітня 2020 р.






З 30 березня по 03 квітня 2020 р. було проведено тренінг для  педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів та педагогічних працівників закладів освіти.

  З метою  реалізації основних напрямів державної політики у галузі освіти дітей з особливими освітніми потребами, організації психолого-педагогічної допомоги відповідно до потенційних можливостей психофізичного розвитку дитини; здійснення комплексної оцінки розвитку дитини, проведення консультативно-просвітницької роботи з усіма учасниками освітнього процесу  та батьками щодо реалізації прав на здобуття якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами. Відповідно до постанови  КМУ від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та наказу МОН України від 16 березня 2020 р. №406 «Про організаційні заходи для запобігання поширенню коронавірусу сovid-19» тренінг було проведено у дистанційному  форматі. У навчанні взяли участь 17 осіб. Тренерами  було поставлено цілий ряд завдань:
·        засвоєння змісту основних принципів і цінностей інклюзивної освіти;
·        оволодіння знаннями щодо міжнародного та національного законодавства у сфері інклюзивної освіти, зарубіжного досвіду;
·        формування управлінських компетентностей у сфері інклюзивної освіти;
·        застосовування професійних знань у практичній діяльності;
·        здійснення педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання;
·        продовження подальшого розвитку професійних знань та умінь щодо роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.
Навчання було корисним та цікавим, слухачами також була опанована на практиці           інформаційно-цифрова компетентність, учасники тренінгу добре орієнтувалися в інформаційному просторі, отримували інформацію та оперували нею відповідно до власних потреб і вимог сучасного високотехнологічного інформаційного суспільства. Вдосконалювали здатність знаходити та використовувати інформацію з різних джерел  відповідно до актуальних завдань навчання, виховання та розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Бажаємо успіхів!



Немає коментарів:

Дописати коментар